Hogyan kezdődött az igazi Fakaland

A pandémia idején jött a gondolat, hogy gyermekeink számára készítsünk természetes alapanyagokból eszközöket a játékhoz, valamint a játékos tanuláshoz otthonunkban.

Pedagógus végzettséggel és tapasztalattal mindig is közel állt hozzám a játék készítés, valamint a gyermekeim számára is mindig szívesen készítettem, valami aktuális eszközt, amivel kiegészíthettük a játékidőt.

Majd rabul ejtett a természetes játékok világa, és onnantól kezdve, hogy elkészült 2020-ban az első keményfából készített figura a saját kezeim által, tudtam, hogy a jövőben az az álmom, hogy ezzel foglalkozzak minden időmben.

A gyermekeink nagy örömére egyre többféle figura készült, majd az internet közösségi oldalai által már a kezdetektől nagy sikernek örvendtek a Fakaland saját tervezésű figurái.

Rengeteg féle figura tartozik már a kínálatba, aminek a tervezésénél és kivitelezésénél is az elsődleges szempont a biztonság, főleg ha aprócska kezekbe kerülhetnek ezek a termékek.

Éppen ezért is elkezdődtek a CE minősítéshez szükséges tesztek sorozatai, ami egy időigényes, hosszadalmas folyamat., de mindenképp fontos számunkra, hogy minél hamarabb megszerezze az összes Fakaland termék ezt a szükséges minősítést.

Kézzel készült

A tervezéstől kezdve a megformázásig, majd a festés és a csomagolás is kézzel készül.

Minden alapanyagot gondosan válogatunk össze az egyedi, gyermekbarát eredmény elérése végett.

Festésnél a részletek hangsúlyozása, a színek harmóniája a legfontosabb ami a Fakaland figurákat jellemzi.